4. Bijzonderheden
Bijzonderheden registreren
In dit scherm kan een eventuele bijzonderheid van een patiënt worden ingevoerd. Als je op een bijzonderheid klikt, worden de bijzonderheden van de patiënt getoond die al bekend zijn bij de trombosedienst.
Bij het toevoegen van een nieuwe bijzonderheid moet er altijd een ‘type’ ingevuld worden. De trombosedienst heeft per bijzonderheid één of meerdere ‘types’ van de bijzonderheid ingesteld. Wanneer er enkel één type is ingesteld, staat deze al ingevuld en kan deze niet meer gewijzigd worden. Indien de trombosedienst meerdere types heeft vastgelegd, kan er één type worden gekozen via het dropdownmenu.
Een datum kan handmatig worden ingevoerd of geselecteerd via het kalendertje. Wanneer een verplicht veld niet is ingevuld, verschijnt er een melding.
Bijzonderhedenoverzicht
- Wanneer je een bijzonderheid hebt ingevoerd, dan is dit zichtbaar door een groen vinkje
bij het item en een groen bolletje
voor de betreffende bijzonderheid.
- Enkel je eigen ingevoerde bijzonderheden zijn te verwijderen. Let op: indien de trombosedienst een doseeradvies heeft gegeven voor de betreffende patiënt, dan is het niet meer mogelijk om de bijzonderheid te verwijderen en verschijnt er een melding. Met de ‘Verwijder’ knop kun je enkel de opmerkingen verwijderen die je zelf hebt ingevoerd.
- Wanneer je bij een opmerking op ‘Opslaan’ klikt, dan is de opmerking direct zichtbaar in het dossier van de patiënt bij de trombosedienst.
- Wanneer een verplicht veld niet is ingevuld, verschijnt er een melding.
Hieronder volgt een korte toelichting voor het invoeren van de bijzonderheden en worden de bijbehorende schermen met de gevraagde invoervelden uitgelegd.
Medicijnen
Hier kun je zien welke medicatie is ingevoerd bij de patiënt. Een medicatie kun je 'wijzigen' of je klikt op 'Nieuw'. Je kunt de medicatie zowel invullen als gecodeerde medicatie of als vrije tekst. In het eerste geval zoek je met een deel van de naam of via de knop met de drie stippeltjes. Je komt dan in het zoekscherm terecht..
- Startdatum is de startdatum.
- Code is de code van het medicijn.
- Omschrijving is de omschrijving/naam van het medicijn, deze wordt automatisch ingevoerd.
- Vrije tekst is tekst die je over het medicijn kwijt wilt. Bijvoorbeeld dosering.
- Stopdatum is de stopdatum.
Koorts
Wanneer je op ‘Koorts’ klikt, worden van de afgelopen twee maanden de doorgegeven periodes van koorts getoond die bekend zijn bij de trombosedienst. Dit is informatief en kan niet gewijzigd worden. Klik op 'Nieuw' en vul de velden in om een nieuwe melding van koorts in te voeren.
- Van is de startdatum.
- Tot en met is de einddatum.
- Temperatuur in graden.
Diarree
Wanneer je op ‘Diarree’ klikt, worden van de afgelopen twee maanden de doorgegeven periodes van diarree getoond die bekend zijn bij de trombosedienst. Dit is informatief en kan niet gewijzigd worden. Klik op 'Nieuw' en vul de velden in om een nieuwe melding van diarree in te voeren.
- Van is de startdatum.
- Tot en met is de einddatum.
- Toelichting is een vrije tekst.
Braken
Wanneer je op ‘Braken’ klikt, worden van de afgelopen twee maanden de doorgegeven periodes van braken getoond die bekend zijn bij de trombosedienst. Dit is informatief en kan niet gewijzigd worden. Klik op 'Nieuw' en vul de velden in om een nieuwe melding van braken in te voeren.
- Van is de startdatum.
- Tot en met is de einddatum.
- Gebraakt kun je aanvinken als binnen een half uur na inname van de antistollingstabletten is gebraakt.
Bloeding
Wanneer je op ‘Bloeding’ klikt, worden de bloedingen van de afgelopen twee maanden getoond die bekend zijn bij de trombosedienst. Dit is informatief en kan niet gewijzigd worden. Klik op 'Nieuw' en vul de velden in om een nieuwe melding van een bloeding in te voeren.
- Bloeding is het soort bloeding dat gekozen kan worden via een dropdownmenu.
- Datum is de datum van de bloeding.
- Toelichting is vrije tekst.
Zwangerschap
Wanneer je op ‘Zwangerschap’ klikt, worden de zwangerschappen van de afgelopen twee maanden getoond die bekend zijn bij de trombosedienst. Dit is informatief en kan niet gewijzigd worden. Klik op 'Nieuw' en vul de velden in om een nieuwe zwangerschap in te voeren.
- Van is de startdatum van de zwangerschap.
- Aanvullende informatie is vrije tekst.
Geplande ingreep
Wanneer je op ‘Geplande ingreep’ klikt, worden de ingrepen van de afgelopen twee maanden getoond die bekend zijn bij de trombosedienst. Dit is informatief en kan niet gewijzigd worden. Klik op 'Nieuw' en vul de velden in om een nieuwe ingreep in te voeren.
- Ingreep is het type ingreep dat gekozen kan worden via een dropdownmenu.
- Datum is de datum van de ingreep.
- Omschrijving is de naam van de ingreep.
- Opname, vink deze optie aan als het om een opname betreft.
- Dagebehandeling, vink deze optie aan als het om een dagbehandeling gaat.
- Naam specialist is de naam van de specialist door wie de ingreep wordt uitgevoerd.
- Naam ziekenhuis is de naam van het ziekenhuis waar de ingreep plaatsvindt.
- Specialisme is het soort specialisme van de ingreep.
- Gewenste INR volgens uw specialist is de INR-waarde die de specialist wenst om de ingreep uit te voeren.
- Opmerkingen is vrije tekst.
Dosering
Wanneer je op ‘Dosering’ klikt, worden de doseringen (die afweken van het schema van de trombosedienst) van de afgelopen twee maanden getoond die bekend zijn bij de trombosedienst. Dit is informatief en kan niet gewijzigd worden. Klik op 'Nieuw' en vul de velden in om een andere dosering in te voeren. Dit kan voor de afgelopen vijf dagen.
Overig
Wanneer je op ‘Overig’ klikt, worden de overige opmerkingen van de afgelopen twee maanden getoond welke bekend zijn bij de trombosedienst. Dit is informatief en kan niet gewijzigd worden. Klik op 'Nieuw' en vul de velden in om een nieuwe opmerking in te voeren.
- Type is het type opmerking dat gekozen kan worden via een dropdownmenu.
- Toelichting is vrije tekst.