Inloggen

Laatst gewijzigd door Sven Borman op 16-06-2019

Tweestaps authenticatie

ASolutions Healthcare vindt het belangrijk dat je gegevens en ook die van de patiënten goed zijn beveiligd. Dat is dan ook de reden dat het inloggen van de ketenhub altijd volgens een twee-factor-authenticatie (ook wel 2FA genoemd) verloopt. Bij het inloggen moet je twee stappen doorlopen voordat het inloggen is gelukt. Normaliter log je in met een gebruikersnaam en een wachtwoord. Deze inloggegevens kunnen onderschept worden, geraden of afgekeken worden door iemand anders. Zodra iemand anders jouw inloggegevens bemachtigt, kan die persoon toegang krijgen tot gevoelige informatie of zelfs gegevens aanpassen.

Bij twee-factor-authenticatie heb je een extra verificatiecode nodig om het inloggen af te ronden. Als iemand anders probeert in te loggen op de ketenhub kan deze persoon het inloggen niet voltooien, omdat diegene geen toegang heeft tot jouw tweede continue veranderende verificatiecode. 

Er zijn verschillende manieren om gebruik te maken van de 2FA: je kunt gebruik maken van een app op je telefoon, een verificatiecode per SMS naar je telefoon laten sturen of de verificatiecode via een gesproken tekst naar je telefoon te laten doorbellen. Om de kosten voor het inloggen te reduceren zal de ketenhub voorstellen om een app op jouw telefoon te installeren (hierdoor kunnen we de ketenhub gratis blijven aanbieden). De meest populaire app hiervoor is Google Authenticator, beschikbaar voor Android en iOS. Er zijn ook vele alternatieven, zoals bijvoorbeeld het open source FreeOTP of de integratie met wachtwoordmanager LastPass

Inloggen

Ga naar de ketenhub website https://mijn.ketenhub.nl om je aan te melden. Vul vervolgens op het inlogscherm je e-mailadres en wachtwoord in

inloggen.png

Als de combinatie e-mailadres en wachtwoord kloppen, zal om een verificatiecode worden gevraagd.

Google Authenticator verificatiecode

Neem de verificatiecode over vanuit de Google Authenticator en druk op de knop "Inloggen".

Mocht het niet lukken om in te loggen met de Google Authenticator verificatiecode, dan is het altijd mogelijk om de verificatiecode via een SMS naar de gekoppelde telefoon te laten sturen.

2FA activeren

Wanneer de 2FA nog niet is geactiveerd, zal de ketenhub bij iedere inlogpoging vragen om de Google Authenticator te koppelen.

QR code Google Authenticator

Ga naar de Google Play store  of Apple App store en download de Google Authenticator app. Volg de instructies in de app om een nieuw account toe te voegen en scan de getoonde QR code in de ketenhub. Klik vervolgens op ‘QR code ingescand’ en neem de verificatiecode over vanuit de Google Authenticator app. Automatisch krijg je het hoofdmenu van de ketenhub te zien.

Google Play App Store

Wachtwoord vergeten

In het geval je je wachtwoord bent vergeten, kun je een nieuw wachtwoord aanvragen door te klikken op ‘Wachtwoord vergeten?’ op het inlogscherm van de ketenhub. Voer vervolgens je e-mailadres in en klik op ‘Verstuur’. Wanneer het e-mailadres bekend is, wordt een e-mail gestuurd met daarin een link. Als je op deze link klikt, wordt de ketenhub geopend waarbij gevraagd wordt om de per SMS ontvangen verificatiecode in te voeren. Voer de verificatiecode in en klik op ‘Inloggen’. Vervolgens krijgt je het scherm ‘Wachtwoord wijzigen’ te zien. Voer tweemaal een nieuw wachtwoord in en klik op ‘Opslaan’ om in te loggen in de Ketenhub.

Account activeren

Wanneer de beheerder een ketenhub account voor je heeft aangemaakt, wordt je hiervan op de hoogte gebracht door middel van een e-mail. In deze e-mail staat een link om het account te activeren. 

In de e-mail is aangegeven tot wanneer de link geldig is. Activeer je account voor deze tijd. Als de link niet meer geldig is, kan je het activatie proces herstarten door op de inlogpagina op de link 'Wachtwoord vergeten' te drukken

Klik op de link uit de e-mail om de eerste stap in het activeren te starten. Als het onderstaande schem wordt getoond, wordt ook direct een verificatiecode per SMS naar je mobiele nummer gestuurd. Vul de ontvangen verificatiecode in en klik op 'Activeren'.

SMS verstuurd

Vervolgens wordt het volgende scherm getoond waarin je een eigen wachtwoord kunt instellen. 

Nieuw wachtwoord instellen

Nadat je het wachtwoord twee keer hebt ingevoerd klik je op ‘Opslaan’ en wordt je automatisch doorgestuurd naar het hoofdmenu van de ketenhub.

Acceptatieomgeving

Wanneer op de acceptatieomgeving (https://acceptatie-ketenhub.asolutions.nl) geen SMS wordt verstuurd naar je mobiele telefoon, dan kan het zijn dat het 06-nummer (nog) niet is vrijgegeven. Neem hiervoor contact op met de helpdesk van ASolutions: helpdesk@asolutions.nl of 088 - 995 00 05.

Mobiele nummers hoeven alleen in de acceptatieomgeving door ons vrijgegeven te worden. In de productieomgeving is dit niet van toepassing en kunnen SMS berichten naar alle 06-nummers worden verstuurd. 

Tags:
Gemaakt door Sven Borman op 19-05-2019
Copyright © 2016-2024 ASolutions
Rivium Quadrant 181 - 2909 LC - Capelle aan den IJsselpubliek v14.10.5